Remy (3) wordt orgaandonor na dodelijk ongeluk en redt hiermee twee levens

De 3-jarige Remy verongelukte twee maanden geleden bij een ernstig auto-ongeluk. Zijn ouders, Dirk en Jessica Kuijt, stonden toen voor de moeilijke beslissing om Remy’s organen beschikbaar te stellen of niet. Ze kozen ervoor om dit wel te doen, waardoor Remy donor werd. Inmiddels heeft hij hierdoor al twee levens gered.

Ziekenhuis

Ze zaten met het gezin in de auto toen ze plotseling slachtoffer werden van een ernstig ongeluk. Remy’s broer Dex overleefde het ongeluk wel, net als zijn ouders. Remy vocht nog enige tijd voor zijn leven in het ziekenhuis, maar overleed een paar dagen later toch. Zijn vader vertelt:

De pijn die wij op dit moment voelen, wens ik niemand toe.

“De arts was erg blij dat wij zelf met het initiatief kwamen om Remy’s organen te doneren. De arts vertelde dat hij dit de lastigste vraag vindt om te stellen aan ouders.” Een 7-jarig jongetje heeft inmiddels Remy’s lever gekregen en een 65-jarige man kreeg zijn nieren. “We krijgen onze Remy er niet mee terug en het feit dat hij iemand anders leven heeft gered, verzacht de pijn niet. Toch hebben we het gedaan, want wat als Remy na het ongeluk zelf een orgaan nodig zou hebben?”, vertelt Dirk.

Toen de ouders hoorden dat er slechts 20 kinderorganen per jaar zijn, schrokken ze en besloten ze hier iets aan te doen. Met het bericht dat Dirk op zijn Facebookpagina heeft gezet, wil hij andere ouders bewust maken van kinderdonorschap.